10 milyon kişi Twitter yöneticiliğini bırakmasını istedikten sonra Musk karar verdi: Politika değişikliği ile ilgili anketler paralı olacak

T24 Dış Haberler

Twitter’ın sahibi ve CEO’su Elon Musk, yaptığı ankete katılanlarında yüzde 57’si “platformun başında olmaması gerektiği” istikametinde oy kullandıktan sonra birinci defa sessizliğini bozdu. 

Musk, gelecekte şirket siyasetleriyle ilgili anketlerde yalnızca paralı Twitter Blue aboneliğini satın alanların oy kullanabileceğini söyledi. 

Pazar günü Musk, Twitter’da “Twitter’ın başı olarak vazifesi bırakmalı mıyım?” diye soran bir anket yaptı ve sonuca uyacağını tabir etti. Anket pazartesi günü sona erdiğinde iştirakçilerin yüzde 57.5’i, yani 10 milyondan fazla kullanıcı Musk’ın vazifesi bırakmasını istemişti. 

Platformu olağanda etkin olarak kullanan Musk, anketin sonuçlanmasından sonraki birkaç saatte paylaşımda bulunmazken, sonunda sessizliği anketin şaibeli olduğunu sav eden paylaşımlara “enteresan” diye cevap vererek bozdu.

Bir kullanıcı, “Politika ile ilgili anketlerde yalnızca Blue aboneleri oy verebilmeli” yazdıktan sonra Musk, “İyi noktaya değindin. Twitter bu değişikliği yapacak” dedi.

Aylık ödemeyle alınan Twitter Blue aboneliği, alıcı kim olursa olsun kendisine mavi oy da veriyor.

Musk, özel şirketin paylarının birçoklarına sahip olduğu için kimse kendisini vazifesi bırakmaya zorlayamayacak. Lakin Twitter’ın sahibi olduğu aylarda aldığı kararlar, en yakın destekçilerinin bile ortalarına aralık koymalarına neden oldu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir